• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Тиждень української мови та літератури

Тиждень української мови та літератури

2019-03-15

Шануючи творчість Великого Кобзаря у Лисиченському НВК щорічно проходять Шевченківські дні. Цьогоріч проводився Тиждень літератури з 11.03. по 15.03., підготовлений вчителями-словесниками Чабановою Г.Ю., Охріменко Л.Л., Оксенчук Т.С.

Мандруючи Тарасовими шляхами, з уст учнів 2-9 класів линули вірші та пісні, написані Шевченком та місцевими поетами, зокрема, учні із захопленням слухали поезію директора закладу Чабанової Г. Ю. «Тарасові думи».

Тиждень розпочався святковою лінійкою, на якій була проведена вікторина «Упізнай твір та його автора», у цей день здобувачі освіти брали участь у конкурсних літературних диктантах.

Наступний день – «Музичний калейдоскоп» - під час перерв лунали музичні твори на слова Т.Г.Шевченка.

13.03.2019 року учителями української мови та літератури та вихователем дошкільного закладу Чабановою Г.Ю., Оксенчук Т.С., Охріменко Л.Л., Троцюк С.Р., Білоус Л.М., Ганджій І.В. були проведені просвітницько –інформаційні бесіди .

14.03.2019 року - «День творчості» - здобувачі освіти підготували творчі роботи з літератури: реферати «Апостол правди - Шевченко», «Шевченко на Поділлі», «Тарас Шевченко – геніальний художник», «Творчий шлях Кобзаря»; буклети «Шевченко очима школярів»; малюнки.

Тиждень завершився круглим столом. Здобувачі освіти шукали відповідь на питання « В чому ж геніальність Кобзаря?» . І відповіли словами Ф.Фіцджеральда «Письменник пише не тому, що йому хочеться щось сказати, а тому, що в нього є що сказати».

В рамках Тижня літератури вихователем освітнього закладу Ганджій І.В. у дошкільному закладі було проведено заняття «Шевченко – син українського народу», бесіда «Український письменник Тарас Шевченко». Дошкільнята розглянули ілюстрації за поезією Т.Шевченка «Тече вода з-під явора» та взяли активну участь у мовленнєвій грі «Садок вишневий коло хати». Завершився Тиждень у дошкільному закладі спілкуванням на тему «Дитинство Тараса Шевченка».

А також, у бібліотеці освітнього закладу відкрита постійно діюча виставка «Ти живий, Кобзарю», яку оновлює цікавою інформацією бібліотекар закладу Миколайчук Н.В.

Кiлькiсть переглядiв: 155

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Березень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031